Osebni zdravstveni karton
Varna e-komunikacija z zdravnikom

V medijih


Skrajšali postopek obravnave in izboljšali dostopnost do storitev (Dobra praksa 2017)
28.3.2018, Noemi Kandus, Medicina danes

Tim iz Goriške lekarne Nova Gorica in Zdravstvenega doma Nova Gorica je optimiziral proces zdravljenja z zdravili. Z vpeljavo novih protokolov so povezali vse deležnike, ki sodelujejo pri tem procesu: zdravnika, kliničnega farmacevta, medicinsko sestro, lekarniškega farmacevta in bolnike. Tako delujejo bolj usklajeno in si lažje izmenjujejo povratne informacije.
Več na: spletna stran Medicine danes

Zdravje na daljavo
30.1.2015, Vida Petrovčič, RTV SLO1

V slovenskem zdravstvu se v senci velikih tem že več let dogajajo velike spremembe. Gre za digitalizacijo, bolj znano z imenom e-zdravje ali zdravje na daljavo. Kaj ta prinaša zdravnikom in kaj pacientom? Kako je Pediatrična klinika postala bolnišnica brez papirja? Kako si lahko sami oblikujemo osebni elektronski zdravstveni karton in zakaj bi to počeli? O vsem tem se v tokratnem Polnočnem klubu Vida Petrovčič pogovarja z Rajkom Kendo, Stanislavom Pušnikom, Ivanom Erženom, Katarino Kralj, Anžetom Droljcem, Davorinom Gecom in Lidijo Gerzej.
Več na: spletna stran RTV SLO1

Svoje zdravstvene podatke lahko hranite v elektronski obliki
10.11.2014, Petra Šubic, Finance

... Zdravje žal velikokrat postane vrednota, šele ko ga izgubimo... Pričakuje se, da se bodo za Gospodarja zdravja odločali starši, ki bodo vodili osebne kartone za svoje otroke in zase, pa tudi za starejše sorodnike.
Več na: spletna stran časnika Finance

OSEBNI ZDRAVSTVENI KARTON – Kaj je to? Zakaj je pomemben?
19.7.2014, društvo HbA1c

Osebni zdravstveni karton je po definiciji varen prostor, specializiran program oziroma aplikacija, s pomočjo katere si posameznik shranjuje oziroma ureja svoje zdravstvene podatke, kot so jemanje zdravil, izvidi, meritve (krvni tlak, krvni sladkor,...) in drugo. V praksi pa pomeni osebni karton še veliko več.
Več na: spletna stran Društva diabetikov tipa 1 Slovenije

Elektronski nadzor nad zdravstvenimi podatki
8.6.2014, Dragica Bošnjak, Delo - Znanost

Informacijska tehnologija, brez katere si že dolgo ne moremo predstavljati medicine in organizacije zdravstva, med drugim omogoča sodobno oblikovanje posameznikovega osebnega zdravstvenega kartona. Vsebina mape z zdravstvenimi dokumenti se lahko hrani tudi v digitalizirani obliki, tako da je pregledno urejena ter preprosto in hitro dosegljiva prek pametnega telefona, tabličnega ali namiznega računalnika.
Več na: spletna stran časopisa Delo

Naročite se na brezplačne novičke Gospodarja zdravja
ANONIMNA ANKETA


Pridružite se nam v naši Facebook skupnosti