Napredne zdravstvene storitve
Varna e-komunikacija z zdravnikom

Pogosta vprašanja


Kaj pridobim z brezplačno registracijo v Gospodarju zdravja?

Z registracijo pridobite brezplačno orodje, ki vam pomaga pri skrbi za lastno zdravje. Orodje vam omogoča:

  • varno in pregledno beleženje zdravstvenih podatkov,
  • podatke lahko varno posredujete zdravstvenim izvajalcem neglede na to ali so tej vključeni v Gospodarja zdravja,
  • na voljo so vam različne zdravstvene informacije, takrat ko jih potrebujete.

Kako vnašam izvide in druge dokumente?

Vnos je zelo enostaven. Izvid lahko vnesete preko pametnega telefona, tabličnega računalnika ali namiznega računalnika. S telefonom ali tabličnim računalnikom ga vnesete hitro z nekaj kliki. Slikate ga z vgrajenim fotoaparatom in tako neposredno vnesete v sistem.

Ali se moram povezati z zdravnikom?

Ni potrebno. Osebni zdravstveni karton uporabljate popolnoma samostojno. Po potrebi pa lahko dostop do njega začasno omogočite zdravniku za potrebe zdravljenja ali zdravstvenega svetovanja.

Ali mi Gospodar zdravja omogoča sodelovanje z ambulanto mojega osebnega zdravnika?

Gospodar zdravja omogoča sodelovanje z vsemi zdravstvenimi izvajalci, s katerimi se dogovorite. Če je medicinska sestra ali zdravnik iz ambulante vašega osebnega zdravnika vključen v Gospodarja zdravja, je omogočeno naprednejše sodelovanje, sicer pa le varno posredovanje zdravstvenih podatkov. Če izvajalcev iz ambulante še ni v Gospodarja zdravja, jim lahko predlagate vključitev v Gospodarja zdravja in tako učinkovitejše in varnejše sodelovanje.

Ali mi Gospodar zdravja omogoča sodelovanje tudi z zdravnikom specialistom?

Za sodelovanje z zdravnikom specialistom velja enako kot z ambulanto vašega osebnega zdravnika. Gospodar zdravja omogoča sodelovanje z vsemi zdravstvenimi izvajalci, ki to želijo. Če je zdravnik specialist ali njegov sodelavec vključen v Gospodarja zdravja, je omogočeno naprednejše sodelovanje, sicer pa le varno posredovanje zdravstvenih podatkov. Če zdravstvenega izvajalca še ni v Gospodarju zdravja, jim lahko predlagate vključitev in s tem učinkovitejše in varnejše sodelovanje.

Ali so moji podatki varni? Kje so shranjeni?

Naša primarna skrb je varnost podatkov. V sistem je vgrajena kombinacija večih najmodernejših zaščitnih mehanizmov, ki zagotavljajo njihovo najvišjo zaščito. Podatki se hranijo na varovani lokaciji v Sloveniji in se nikamor in nikomur v nobenem primeru ne pošiljajo.

Zakaj klasična elektronska pošta za pošiljanje izvidov ni primerna?

Klasična elektronska pošta ne zagotavlja ustrezne varnosti za prenos izvidov in drugih zdravstvenih podatkov. Zdravnik vam jih zaradi varnostnih zadržkov ne more poslati po elektronski pošti brez vašega soglasja. Načeloma velja, da so podatki poslani po elektronski pošti javno objavljeni. ePosvet je funkcionalnost, ki omogoča varno izmenjavo izvidov, drugih dokumentov in sporočil med vami in vašim zdravnikom. Podatki so med prenosom ustrezno varovani.

Katere naprave potrebujem, da lahko dostopam do svojega profila v Gospodarju zdravja?

Do svojega profila Gospodar zdravja lahko dostopate preko spletnega brskalnika iz vašega pametnega telefona, tabličnega računalnika ali namiznega računalnika. Aplikacija se prilagaja napravi. Potrebujete zgolj dostop do interneta.

Koliko stane storitev Gospodar zdravja?

Storitev Gospodarja zdravja želimo omogočiti uporabo čimvečim uporabnikom. Omogočili smo vam brezplačno uporabo. Potrebno je le izvesti brezplačno registracijo.

Naročite se na brezplačne novičke Gospodarja zdravja
ANONIMNA ANKETA