ZD - Ul. Grad. brigade 7
Naslov: Ulica Gradnikove brigade 7
5000 Nova Gorica
www.zd-go.si


Obvestilo za paciente:

 Spoštovani!

 Vse, ki bi se želeli cepiti proti covid 19, obveščamo:

-          aplikacija za naročanje na cepljenje je dostopna preko spletne strani ZD Nova Gorica

-          cepljenje v ZD Nova Gorica  je možno izključno za naročene osebe      

-          osebe cepljene s 4. odmerkom POTRDILA 4/4 NE MOREJO PREJETI, ker NIJZ še ni uredil te možnosti. Po 4. odmerku prejmete potrdilo 3/3,  na katerem je datum zadnjega (4.) odmerka.

-          trenutno izdaja EU DCP na podlagi cepljenja s cepivom Comirnaty Original/Omicron BA.1 (15/15) še ni mogoča. Kot vse države, tudi Slovenija čaka na odločitev EU komisije glede označevanja. Vsi pacienti, ki so s tem cepivom cepljeni, bodo po odločitvi komisije lahko naknadno pridobili EU DCP. (vir NIJZ)

      -          naročene osebe bodo prejele termin za cepljenje čez vikend 

 

APLIKACIJA ZA NAROČANJE sedaj deluje normalno. Svetujemo da se naročite in ob naročilu izberete željeno cepivo. Tako se boste izognili nepotrebnemu čakanju.

S seboj prinesite kartico zdravstvenega  zavarovanja in osebni dokument.Cepljenja se lahko udeležijo osebe, ki želijo prejeti 1., 2., 3 ali 4. odmerek.

4. odmerek lahko prejmete, če je že minilo 3 mesece od 3. odmerka oz. od prebolelosti.

 

-

-     Za cepljenje otrok 5 do 11 let bomo termin za cepljenje objavili naknadno, ker se bo izvajalo v enem od dispanzerjev za otroke in šolarje.

 

     Osebe cepljene s 4. odmerkom POTRDILA 4/4 NE MOREJO PREJETI, ker NIJZ še ni uredil te možnosti. prejmete potrdilo 3/3 na katerem je datum zadnjega (4.) odmerka.

 

Trenutno izdaja EU DCP na podlagi cepljenja s cepivom Comirnaty Original/Omicron BA.1 (15/15) še ni mogoča. Kot vse države, tudi Slovenija čaka na odločitev EU komisije glede označevanja. Vsi pacienti, ki so s tem cepivom cepljeni, bodo po odločitvi komisije zagotovo lahko naknadno pridobili EU DCP

Hvala za razumevanje!

Veljavnost covid potrdila o cepljenju in prebolevnosti od 1. februarja 2022 naprej  
   
Sistem cepljenja QR koda Rok veljavnosti potrdila
Trikrat cepljeni - cepljeni s poživitvenim odmerkom (zadnji odmerek Pfizer ali Moderna) 3/3 neomejeno
Preboleli + cepljeni (v 180 dneh; do 14. septembra 2021 v 240 dneh) + cepljeni s Pfizer ali Moderna (kadarkoli kasneje) 2/1 neomejeno
Cepljeni z Janssen + cepljeni s Pfizer ali Moderna 2/1 neomejeno
Enkrat cepljeni z Janseen 1/1 270 dni od cepljenja
Preboleli + cepljeni (v 180 dneh; do 14. septembra 2021 v 240 dneh) 1/1 270 dni od cepljenja
Dvakrat cepljeni 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni z Janseen + cepljeni z Astra Zeneca 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni z Janseen + cepljeni Janseen 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni + cepljeni + preboleli 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni + cepljeni + preboleli 2/2+ pozitivni rezultat uradnega testiranja (kot potrdilo o prebolevnosti) 270 dni po cepljenju oziroma 180 dni po prebolevnosti (od pozitivnega rezultata uradnega testiranja)
Preboleli pozitivni rezultat uradnega testiranja (kot potrdilo o prebolevnosti) 180 dni po prebolevnosti (od pozitivnega rezultata uradnega testiranja)

Cepljenje mladostnikov:

Cepljenje proti covid-19 je priporočljivo za mladostnike stare 12 let in več. Lahko se izvaja v cepilnih centrih na enak način kot cepljenje odraslih.

Glede privolitve velja enako kot pri drugih cepljenjih: pri otrocih mlajših od 15 let je za cepljenje potrebna privolitev staršev, zato je pri cepljenju potrebno spremstvo staršev/skrbnikov ali pisna privolitev staršev/skrbnikov. Pri otrocih starih 15 let in več privolitev staršev ni potrebna.