ZDRAVSTVENI DOM GROSUPLJE
Naslov: POD GOZDOM CESTA I 14
1290 GROSUPLJE
Telefon: (01) 787 10 79
Email: [email protected]
www.zd-grosuplje.si


Obvestilo za paciente:
CEPLJENJE COVID- 19

 

PRIJAVA

 

V ZD Grosuplje 4. januarja 2021 pričenjamo z zbiranjem prijav za cepljenje proti COVID- 19. Prijavijo se lahko pacienti, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Grosuplje.

 

Potrebni podatki so: priimek in ime, rojstni datum, telefonska številka, podatek o kronični bolezni (DA/NE), ime in priimek osebnega zdravnika.

Zaradi postopnega dobavljanja cepiva s strani proizvajalcev bodo imele prednost pri cepljenju najbolj ogrožene skupine prebivalcev (oskrbovanci domov za starejše in socialno varstvenih zavodov, zaposleni v DSO, zaposleni v zdravstvenih zavodih, nato pa sledijo starejši od 60 let in več, ki bi se cepili postopoma glede na dostopnost cepiva, najprej starejši od 80 let, nato starejši od 70 let in nato starejši od 60 let). Sledijo mlajši kronični bolniki in nato vsi ostali. Prednostno se bodo cepili tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju ter kritični infrastrukturi, glede na odločitev vlade.

 

 

Po prejemu cepiva vas bomo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja.

 

Težjim kroničnim bolnikom svetujemo glede cepljenja posvet z osebnim zdravnikom ali specialistom.

 

 

 

Več podatkov o cepivu, njegovem delovanju, stranskih učinkih in kontraindikacijah lahko dobite na spletni strani NIJZ ali pri vašem osebnem zdravniku. Kdaj in za kateri del populacije bo cepivo na voljo v Sloveniji, bo objavljeno tudi v javnih medijih.

Cepljenje je prostovoljno, je pa najboljši način, da premagamo korona virus in se vrnemo v normalno življenje.

 

 

Lepo povabljeni k prijavi.

Vaši zdravniki in medicinske sestre iz ZD Grosuplje