Gospodarsko razstavišče
Naslov: Dunajska cesta 18
1000 Ljubljana
www.zd-lj.si


Obvestilo za paciente:

NAROČILO NA CEPLJENJE PROTI COVID-19:
Preko gumba "Naročilo na cepljenje" se naročite na cepljenje in sledite navodilom. V kolikor ste se na cepljenje naročili pri osebnem zdravniku, bo vaš osebni zdravnik posredoval vaše podatke neposredno v cepilni center.

OBVEZNO SPOROČANJE ODPOVEDI:
V kolikor se na določeni termin cepljenja ne morete udeležiti, nas o tem obvezno obvestite preko gumba »Odpoved termina«.

SPREMLJAJTE OBVESTILA:
O terminu cepljenja boste obveščeni preko sms ali elektronske pošte. Skrbno spremljajte obvestila na vašem telefonu oz. elektronski pošti. V kolikor nimate možnosti prejetja sms ali elektronske pošte, vas bomo kontaktirali po stacionarnem telefonu.
Informacije, katera ciljna skupina je v tekočem tednu na vrsti za cepljenje in s katerimi cepljenje poteka, so objavljene TUKAJ
Zaradi velikega števila dnevno cepljenih je pomembno, da se držite termina cepljenja, ki ste ga prejeli.  

PRIJAVA ZA MATURANTE IN ZAPOSLENE, KI NEPOSREDNO SODELUJEJO PRI IZVEDBI MATURE IN ŠE NISO BILI CEPLJENI

Pri prijavi na cepljenje obvezno izberite kategorijo "Sem maturant oziroma sodelujem pri maturi". Na cepljenje obvezno prinesite izpolnjen vprašalnik pred cepljenjem, zaposleni pa tudi izjavo vzgojno-izobraževalne institucije oz. delodajalca, ki to potrjuje. 

VPRAŠALNIK PRED CEPLJENJEM

Pred cepljenjem izpolnite vprašalnik in ga prinesite s seboj na cepljenje. Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjava o privolitvi v cepljenje

CEPLJENJE Z DRUGIM ODMERKOM
Termin cepljenja z drugim odmerkom je odvisen od vrste cepiva, ki ste ga prejeli:

- cepivo Comirnaty (Pfizer-BioNTech) vsaj 21 dni oz. 3 tedne,

- cepivo Moderna 28 dni oz. 4 tedne,

- cepivo AstraZeneca 9 – 12 tednov.

V obdobju predvidenem za cepljenje z drugim odmerkom, boste s strani cepilnega centra prejeli termin cepljenja z 2. Odmerkom preko SMS  ali  elektronske pošte. SKRBNO SPREMLJAJTE SPOROČILA.

V kolikor nimate možnosti prejetja SMS sporočila, vas bomo kontaktirali po stacionarnem telefonu. V primeru da se cepljenja ne morete udeležiti, nas o tem obvestite. (Glejte Sporočanje odpovedi zgoraj).

KDAJ je cepljenje ODSVETOVANO?
Cepljenje odsvetujemo, če imajo pacienti bolezen, pri kateri je prisotna zvišana telesna temperatura, ali pa alergijo na sestavine cepiva. Sestavine cepiva so naštete na spremnih listih cepiva. Je pa to zelo redko.